Neden Linux?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eki Görüntüle 1827226

Severim ve kalben desteklerim. Ancak Adobe programlarıyla işim oluyor, ne yapayım canım hocam :)
Benim ne yapmam gerek anlamadım ki Adobe'un genel merkezine molotof mu atayım "Linux desteği getirin yoksa yakarım burayı" diyerek?

Microsoft'un eski zamanlarda belki böyle bir söylemi olmuş olabilir, ancak şuan bu durumla alakası yok. Zamanında kendileri "Açık kaynak konusunda yanıldık" dedi ve tıpkı sizin dediğiniz gibi GitHub'ı satın aldılar.

Sizce açık kaynağa karşı bir şirketin bu kadar repo'su olur mu?

Açık kaynağı desteklemeseler GitHub'ı satın alırlar mıydı? Bunların hepsi ayrı bir soru. Beni lütfen salt "PC'den bir halt anlamayan, Linux'u hacker filmindeki gibi sanan" kullanıcılarla karıştırmayın. İki işletim sistemini de kullandım, ve Arch kurarken buradaki rehberlere sadık kaldım.
Sirketler de ozgur yazilimlardaki ve acik kaynak yazilim gelistirmedeki kari gorduler ve bu hizla daha da artiyor.

Ben de ozgur yazilimlarin dogasi geregi ozgur olmayan yazilimlardan daha iyi oldugundan ve daha karli bir sonuc ortaya cikardigindan dolayi hem kullanim hem gelistirme icin tercih edilecegini dusunuyorum.

Ozgur olmayan yazilimlara 'hirsizlik' demeye varan yakistirmalar yaparak ve insanlarin kafasini yiyerek olmaz bu isler. Ozgur yazilim camiasi bu konuda yanlis yolda.

Windows kullanana Allah akıl fikir versin.
İşimi görüyorsa neden kullanmayayım? GNU/Linux'da kullandım ancak kullandığım programlar olsun, kullanım kolaylığı olsun Windows işimi fazlasıyla görüyor. Gizlilik, güvenlik de umrumda değil, beni görseler bilgilerimi çalsalar satsalar ne? Bugüne kadar ne hesabımdan binlere lira para çekilde ne görüntülerim orada burada paylaşıldı ne de başka bir şey. Ben son kullanıcıyım günün sonunda hangisi kolayıma geliyorsa onu kullanırım. İstediğiniz gibi aşağılayıp hakaret edebilirsiniz.

Sirketler de ozgur yazilimlardaki ve acik kaynak yazilim gelistirmedeki kari gorduler ve bu hizla daha da artiyor.

Ben de ozgur yazilimin kullanimini ve gelisiminin ozgur olmayan yazilimlardan dogasi geregi daha iyi oldugundan ve daha karli bir sonuc ortaya cikardigindan dolayi hem kullanim hem gelistirme icin tercih edilecegini dusunuyorum.
Katılıyorum, özgür olmayan yazılımlar maksimum kullanıcı geri dönüşleriyle iyileştirilirken ve bu da doğal olarak zaman alırken özgür yazılımlarda işi bilen birkaç kişi direkt kendi modifikasyonunu yapabiliyor.

@Bayram Tempest hocam dediğiniz belgesel bunların hangisi Revolution OS mi yoksa The Code: Story of Linux Documentary mi?

1687172632688.png

Katılıyorum, özgür olmayan yazılımlar maksimum kullanıcı geri dönüşleriyle iyileştirilirken ve bu da doğal olarak zaman alırken özgür yazılımlarda işi bilen birkaç kişi direkt kendi modifikasyonunu yapabiliyor.

@Bayram Tempest hocam dediğiniz belgesel bunların hangisi Revolution OS mi yoksa The Code: Story of Linux Documentary mi?

Eki Görüntüle 1827252

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu olabilir mi ya.

Optimizasyonu daha iyi, daha kararlı, Windows'a göre daha güvenlikli. Yazılımcılıkla uğraşanlar da genellikle Linux kullanıyor.

Linux'u bu kadar övüp de hâlâ Windows 10 kullanan ben.

Eki Görüntüle 1827252
Revolution OS.

Buyrun bahsettiginiz kisi benim.
Linux'a laf edenlerin sacma sapan argumanlarina cevap vermek cok zevkli.
Bu forumda boyle bir suru konu acildi, bir konuda verecek cevaplari kalmayan winZort'cular bana discord'dan yazmaya basladi 😂
Size fikrinizi soran olmadı, sizi de kastetmedim genel konuşuyorum bir iki kişi dedim belki üç belki on. İnsanları saçma sapan ürünler için aşağılayıp, bölen, ötekileştiren bir insan müsfettesi diye tasfir edebilirim bu şahsiyetleri. Artık kim alınırsa umrumde değil.

Size fikrinizi soran olmadı, sizi de kastetmedim genel konuşuyorum bir iki kişi dedim belki üç belki on. İnsanları saçma sapan ürünler için aşağılayıp, bölen, ötekileştiren bir insan müsfettesi diye tasfir edebilirim bu şahsiyetleri. Artık kim alınırsa umrumde değil.
Fikrimi belirtmem icin sormaniza gerek yok :)

Tek bir fikir belirteceğim: Linux is only Free if your time has no Value.

Belirttigin fikrin de 5 para etmeyecegi tartisilamaz bir gercek. Free sozu ozellikle Linux bedava oldugunu belirtmek icin degil ozgur oldugunu belirtmek icindir. Ayrica o sozu soyleyen insani biraz arastirirsan coktan bu sozu soyledigine pişman oldugunu soyledigini de bilirsin.

Fikrimi belirtmem icin sormaniza gerek yok :)
Size bir şey diyen olmadı zaten. Sizinle muhattap olabileceğimi düşünmüyorum hele hele engel listemde olan biri. Beni veya mesajımı etiketlemezseniz sevinirim malum bu konularda insanları ötekileştiren insan müsfetteleriyle işim olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı