Sirketler de ozgur yazilimlardaki ve acik kaynak yazilim gelistirmedeki kari gorduler ve bu hizla daha da artiyor.Eki Görüntüle 1827226
Severim ve kalben desteklerim. Ancak Adobe programlarıyla işim oluyor, ne yapayım canım hocam
Benim ne yapmam gerek anlamadım ki Adobe'un genel merkezine molotof mu atayım "Linux desteği getirin yoksa yakarım burayı" diyerek?
Microsoft'un eski zamanlarda belki böyle bir söylemi olmuş olabilir, ancak şuan bu durumla alakası yok. Zamanında kendileri "Açık kaynak konusunda yanıldık" dedi ve tıpkı sizin dediğiniz gibi GitHub'ı satın aldılar.
Sizce açık kaynağa karşı bir şirketin bu kadar repo'su olur mu?
![]()
Microsoft
Open source projects and samples from Microsoft. Microsoft has 7157 repositories available. Follow their code on GitHub.github.com
Açık kaynağı desteklemeseler GitHub'ı satın alırlar mıydı? Bunların hepsi ayrı bir soru. Beni lütfen salt "PC'den bir halt anlamayan, Linux'u hacker filmindeki gibi sanan" kullanıcılarla karıştırmayın. İki işletim sistemini de kullandım, ve Arch kurarken buradaki rehberlere sadık kaldım.
Ben de ozgur yazilimlarin dogasi geregi ozgur olmayan yazilimlardan daha iyi oldugundan ve daha karli bir sonuc ortaya cikardigindan dolayi hem kullanim hem gelistirme icin tercih edilecegini dusunuyorum.
Ozgur olmayan yazilimlara 'hirsizlik' demeye varan yakistirmalar yaparak ve insanlarin kafasini yiyerek olmaz bu isler. Ozgur yazilim camiasi bu konuda yanlis yolda.