Neden Linux?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gençler ben işin gırgır şamatasındayım ama görüyorum ki çok ciddisiniz. Yaşım 29 zamanında Core 2 işlemcilerle Pardus Linux falan kullandım. Kullanım alanları farklı olan İşletim sistemleri. Render makinemde Linux var çünkü başka bir işi yok makinenin. Oyun oynayacağım makinede de Windows 11 var. Hepsinin yeri ayrı. O yüzden karşılaştırma yaparken sadece mantıklı olun birbirinizi kırmaya gerek yok.

• Özelleştirme seçenekleri çok fazla ve istediğin gibi kendine göre modifiye edebilirsin.
  • Windows'a göre gerek masaüstünde gerek uygulamalarda gözle görülür artışlar var.
  • Windows'taki çoğu programı Wine ile rahatça çalıştırabiliyorsun.
  • Gereksiz telemetri verileri göndermiyorsun.
  • Artık çoğu dağıtımda kod yazma olayları oldukça azaldı ve işini sadece imleçle görebiliyorsun.
  • Diskte kapladığı alan çok daha az.

Yine diyorum herhangi bir dışlama veya aşağılamada bulunmadım. Lafı gerçekten başka bir yerinizle anlıyorsunuz. Burada hangisi ihtiyacimi karsiliyorsa onu kullanirim dedim ancak gel gor ki tanrınız GNU/Linuxa laf etmisim gibi yok a*lah akil fikir versin Windows kullanana da bilmem ne gerçekten yazik!

😂 Müslüman değilim boşuna hınçla insanların dinine hakaret etme.

GNU/Linux'u savunabilirsiniz ancak bu konu değil her konuda görüyorum sizi ve neden Windows kullandiğini mantikli bir şekilde açıklayana bile hakaret vari konuşuyorsunuz.

Windows varken saçma sapan yazılımlar kullanılması gereksiz bence. Adam Steam'den oyun açmak için neredeyse kod yazıyor :D Ayrıca arkadaşlarım FPS artışı olduğunu söylüyor. Ne yani 50'den 100'e mi çıkıyor diye sorayim dedim. 60'dan 62 olmus Linux kullanıldı diye. 2 FPS artış için tüm özelliklerden vazgeçmek kadar saçma bir şey yok.

Tüm özelliklerden vazgeçmek diye bir durum yok. Aksine Linux Windows'un sahip olamadığı birçok özelliğe ve çeşitliliğe sahip. Yazılım desteği yok derseniz de günlük kullanıcının kullandığı yazılımların neredeyse hepsi Linux tarafında sıkıntısız kullanılabiliyor. Ek olarak birçok senaryoda terminal isteğe bağlıdır. Lütfen sadece şehir efsanelerinden beslenmeyin.

Ek olarak terminal ve kod yazmak sadece heçkır arkadaşlar için değil. Bir son kullanıcı olarak arayüzü olan mağaza yerine, ki çok başarılı bir uygulama kendisi(pamac), terminal kullanıyorum çünkü daha rahat geliyor artık.

Paket yönetiminden tutun güvenliğe kadar Linux birçok noktada Windows'un önünde. Ayrıca dağıtımların çok büyük bir kısmı tamamen ücretsiz. Ücretli dağııtmların sayısı belki bir elin parmağını geçmez.

Performans noktasındaysa DirectX ve Vulkan oyunlarında her zaman ciddi fark olmasa da OpenGL kullanan oyunlarda ciddi performans farkları oluşabiliyor. Tabii bunda GPU üreticisinin sürücü desteği gibi konular da etkin.

Gençler ben işin gırgır şamatasındayım ama görüyorum ki çok ciddisiniz. Yaşım 29 zamanında Core 2 işlemcilerle Pardus Linux falan kullandım. Kullanım alanları farklı olan İşletim sistemleri. Render makinemde Linux var çünkü başka bir işi yok makinenin. Oyun oynayacağım makinede de Windows 11 var. Hepsinin yeri ayrı. O yüzden karşılaştırma yaparken sadece mantıklı olun birbirinizi kırmaya gerek yok.
İnsanlari Linux kullanmaya zorlamiyoruz hocam, Linux hakkinda yanlis bilinen seyleri duzeltip windows'u elestiryoruz sadece :)

GNU/Linux'u savunabilirsiniz ancak bu konu değil her konuda görüyorum sizi ve neden Windows kullandiğini mantikli bir şekilde açıklayana bile hakaret vari konuşuyorsunuz.
Uygunsuz konustugum mesajimi alintilar misiniz? Windows'u elestiriyorum sadece.

😂 Müslüman değilim boşuna hınçla insanların dinine hakaret etme.
Dine hakaret eden yok konumuz bu değil ben a*lahı hep böyle yazarım çünkü olmayan bir şey özel isim olamaz neyse konu sapmadan. Yine diyorum ben ihtiyacımı ne karşılıyorsa onu kullanırım kalkıp da sizin gibi bunu belirtenleri 10 yaşında CMD'den bazı komutları yazabiliyor diye hackerim diye çocuklara benzetmiyorum. Yok bak heçklicek seni diye dalga geçmiyorum. Kusura bakmayın Tanrınız GNU/Linux'su kullanmadigim icin(!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı