Tanrı insanları neden yarattı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
neden şimdi yok derseniz, orasını bilmem, demek ki bu devirde alim olacak kadar hakiki biri yok.

Günümüzde dinler bilimle çelişmektedir. Bu yüzden dinleri bilen çoğu insan dinlerin bir masaldan ibaret olduğunu anlıyor.
Eski alimlerin amacı, Allah'ın kudretinin kanıtını bulmak ve insanlara bunları göstermek için bunca şeyi araştırmıştır, yukarıda da yorumum da söylediğim gibi şu anda bu insanlar yetişemediği için, bilimin ne yöne kaydığı aşikar.
Sen güneşe bakarsın, karmaşık bir yapı görürsün, ben bakarım müthiş bir eser görürüm, bu bakış açısıdır, kimse de yargılayamaz.
Bu sebeple, alimler bütün bulguları Allah'ın kudretine bağlamak için araştırır ve tabii ki, dini olmayan kişilerde tam tersini yapmak için çalışır, kimse de yargılayamaz. Benim söylemek istediğim buydu.
 
Eski alimlerin amacı, Allah'ın kudretinin kanıtını bulmak ve insanlara bunları göstermek için bunca şeyi araştırmıştır, yukarıda da yorumum da söylediğim gibi şu anda bu insanlar yetişemediği için, bilimin ne yöne kaydığı aşikar.
Sen güneşe bakarsın, karmaşık bir yapı görürsün, ben bakarım müthiş bir eser görürüm, bu bakış açısıdır, kimse de yargılayamaz.
Bu sebeple, alimler bütün bulguları Allah'ın kudretine bağlamak için araştırır ve tabii ki, dini olmayan kişilerde tam tersini yapmak için çalışır, kimse de yargılayamaz. Benim söylemek istediğim buydu.
Eski bilim adamlarının amacı Tanrı'yı kanıtlamak değildir. Bilimin amacı Tanrı'yı veya yaratıcıyı bulmak değildir. Tanrı kavramı metafizik bir kavramdır. Somut bir varlık olsaydı bilimin alanına girebilirdi. Bu Tanrı hakkında somut bir kanıt bulunmamakta.
 
İnanıyorsan sorgulamak mantıksız. İnanmıyorsan bi tür sorularla işin olmuyor.
 
Bilim bir yaratıcının var olup olmadığını araştırmak ile ilgilenmez.

Yaratıcı olduğuna inanıp inanmamak kişinin özgür iradesi ile yapabileceği bir tercihtir. Manevi dünyası için ihtiyacı olabilir. Acılarına somut çözümler bulamadığı için sığınılacak metafizik bir varlık olabilir. Bilim sadece (tarih, sosyoloji, vb) bu dinlerin tarihini, oluşumlarını, gelişimlerini araştırır.

Bilim adamlarının amacı topluma fayda oluşturmak, bunu yaparken de kendini finanse etmektir.

Dinler dogma oldukları için bilimle çelişirler, çünkü bilimde keskin sınırlar yoktur araştırma hep devam eder ve üzerine konulur. Bugün yapılan bir araştırmada ispat edilen bir durum, yıllar sonra teknolojinin gelişimi, araştırma kaynak ve olanaklarının artmasıyla farklı bir sonuç verebilir.

Dinde ise ruhban sınıfının söyledikleri şeyler mutlak doğru kabul edilir. Sorgulanmaz.

Evet bilimin geldiği yer ortada ve buna bizim pek katkımız yok bir iki istisna dışında. Uzay araştırmaları, kuantum fiziği, parçacık deneyleri, yenilenebilir teknolojiler.

Her ne zaman bu din sömürüsünü bırakırlar ve bilimi rehber edinirler, o zaman bizimde bilime ve dünyanın gelişimine bir nebze katkımız olur.

Batı dünyası bu Yahudi kökenli dinler ile devlet yönetimleri arasındaki ilişkiyi kestiği anda çağ atladılar, bunu bizde bir tek Atatürk gerçekleştirmeye çalıştı ancak ne yazık ki takipçileri aynı cesareti gösteremediler.
 
Tanrı inancı aslında baya karmaşık bence:) Yani şimdi tanrı insanı yarattı, sonra ona hür irade verdi. Ama yanında kader olgusunu da yarattı. Seçimleri sana bıraktı ama yanında yapılacak her şeye önce o karar verdi. Yani o zaman bir nevi kim ne yaparsa yapsın cennete ya da cehenneme gidip gitmeyeceği önceden mi kodlandı yoksa yaptıkları mı onu bu yola götürdü? Yani cidden senin özgür iraden yüzünden mi yoksa cehennemde kadro eksikliği yüzünden zaten önceden kodlandın mı günah işlemek için?:)
 
Belki de burayı biz yarattık. Kendimize farklı bir deneyim yaşatmak istedik. Çünkü en başındaki güç, kendini bölerek, kendin bir parçayı ayırarak farklı bilinçler yarattı. Bunu böyle de yorumlayabilirsiniz. Bu da demek oluyor ki, biz tanrıyız, tanrının hücreleriyiz.

Little God :) İnsan tanrı fikrinin temeli budur.


Neden olayın en başındaki algının yaratılmaması gerekiyor? Çünkü illa bir yerde bir başlangıç olması lazım.

O öyle bir algı ki, orada yaratılmaya ihtiyaç yoktur. Yaratılış fikri saçmadır, orayı insan algısıyla anlıyabilmek imkansızdır, ya da uzağımızdadır. Bu yaratanın, yaratılışsızlığını yorumluyabileceğimiz tek düşünce yapısıdır.
 
Allah'ın pat diye insanların ahirette gözünü açtırıp bir kısmını Cennet'e bir kısmını Cehennem'e pat diye yollamaya da kudreti var mıydı? Vardı.
O zaman da çıkıp cehennemdekiler "biz niye cehennemdeyiz", cennettekiler de "biz neye göre cennetteyiz" diye itiraz etmeyecek miydi? Edecekti.
Bu dünyada yapılan her şeyin bir karşılığı vardır. Kısmen Dünya'da. Tamamı ahirette iyi veya kötü her şeyin karşılığı vardır. Dünya bir sınavdır. Okul sınavı gibi, gelir sınanır ve gidersiniz. Sınav anında kopya çekenler cezasını kısmen sınav anında da alabilir. Sınav sonucu ahirette açıklanacaktır.
Önemli olan sınavı iyi geçirebilmektir. 3 günlük sınavını düzgün geçirdin geçirdin. Bir de yetmezmiş gibi özellikle kötü geçirirsen kıldan ince kılıçtan keskin Sıraat köprüsünü geçemeyebilirsin.
Birilerine yardım etmek de sevaptır :)
 
Bence pek çok insanın Tanrı algısında bir problem var. İnsanlar Tanrı´yı elinde bastonlu, uzun ve ak sakallı, ibadete muhtaç, olmadık zamanlarda mucizeler yaratan ama dünyanın kendisine en ihtiyaç duyduğu zamanlarda tabanları yağlayıp kaçan bir yaratıcıya iman ediyorlar. Böyle bir Tanrı´yı biz kendi kafamızda yaratmışız ve bu kendi yarattığımız “Tanrı´ya” da iman etmişiz. Tanrı´nızı kendiniz yaratırsanız sonuçta bir çelişkiler yumağının ortaya çıkması kaçınılmaz.

Gerçekte böyle bir Tanrı yok. Aslında var. Age of Mythology´de var. Çünkü gerçek mitolojilere dayanıyor. Ancak akıl ve mantığa dayanan İslam dininde yok. Bugün çoğu dindar Müslümanın, Hristiyanın ya da Yahudinin inandığı Tanrı da aslında en başta özelliklerini saydığım mitolojik Tanrı.

Felsefi yollarla ulaşılan ve gerçek olan Tanrı yani tek yaratıcı ise ilk sebeptir. Tanrı´yı ilk sebep olarak düşünürseniz bu tarz sorular sormanın gerekli olmadığını ve sonunda saçma olduklarını anlayabilirsiniz. Tanrı, büyük patlamayı ve bunun sonucunda bütün evreni yaratan bir güç. Buna isterseniz Tengri, Tanrı, Allah, Yahweh, God ya da başka bir şey diyebilirsiniz. Sonuçta tek bir yaratıcıya atıfta bulunacağınız için değişen bir şey olmayacak.​
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı