Neden Linux?

Ağırlıklı olarak farklı bir arayış içerisinde olan, özgür olmasından dolayı bir ton özelleştirme yapmak isteyen, açık ve özgür yazılımı destekleyen, düşük sistemlerde hızlı bir işletim sistemi kullanmak isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Linux'taki birçok işlem henüz tüm son kullanıcıları kapsayabilecek kadar basit değil ve oyun performansı konusunda halen bir Microsoft Windows edemiyor.

Yanlış bilgi
Ağırlıklı olarak farklı bir arayış içerisinde olan, özgür olmasından dolayı bir ton özelleştirme yapmak isteyen, açık ve özgür yazılımı destekleyen, düşük sistemlerde hızlı bir işletim sistemi kullanmak isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Henüz yapılan bazı işlemler tüm son kullanıcıları kapsayabilecek kadar kolay değil ve oyun performansı konusunda tüm oyunlarda halen bir Microsoft Windows edemiyor.

Hocam Wine gibi bir program vardı onunla birlikte bütün exe oyunlarını açıyorlardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: Wine bir emülatör değildir
Hocam Wine gibi bir program vardı onunla birlikte bütün exe oyunlarını açıyorlardı.
Bahsetmiş olduğum konu çeşitli yazılımlar aracılığıyla Linux'a program yüklenip yüklenmemesi değil, Linux'ta yüklenen çoğu program ve oyunun Microsoft Windows'taki kadar stabil ve performanslı çalışamıyor olması. Nedeni ise Wine gibi yazılımların birer emulator olması, Linux'a kullanıcı sayısının düşük olmasından dolayı birçok program ve oyun şirketinin destek sunmamasından kaynaklanıyor. Hatta sürücü desteği bile bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağırlıklı olarak farklı bir arayış içerisinde olan, özgür olmasından dolayı bir ton özelleştirme yapmak isteyen, açık ve özgür yazılımı destekleyen, düşük sistemlerde hızlı bir işletim sistemi kullanmak isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Linux'taki birçok işlem henüz tüm son kullanıcıları kapsayabilecek kadar basit değil ve oyun performansı konusunda halen bir Microsoft Windows edemiyor.

Edemiyor değil hocam. Normalde Linux'a native destek sunsanız Windows'u tokatlama şansı yüksek. Hepsi geliştiricilerin yüzünden oluyor. Stabilite konusunda Linux çok daha iyi. Son kullanıcı için ise dağıtımdan dağıtıma değişmekle birlikte artık kodlar ile uğraşmıyorsunuz pek. GUI konusunda ilerledi.

Hocam birçok Linux sürümünü denedim ama yazılımcı veya siber güvenlik uzmanı vs. değilseniz gerçekten gereksiz bir sistem. Şimdi kesin birileri yok özgürlük yok ücretsiz vs. diyecek ama günlük kullanıcıysanız gerçekten gerek yok. Eğer cihazınız Windows 7 ve üstü sistemi kaldıramyacak kadar güçsüzse belki çok hafif Linux dağıtımları işinizi görebilir(antiX gibi) ama onun dışında Windows kurup geçin. Kullandıkları arayüz hep Windows veya macOS kopyası. Bu hafif dediğim sürümlerin de Türkçe dil desteği gerçekten rezalet sanki Çin'den çakma iPhone almışsınız gibi yarı Türkçe yarı İngilizce. Bir de Windows programlarını emulatör ile çalıştırıyorsun diye savunanlar var onları saymıyorum bile.

Hocam birçok Linux sürümünü denedim ama yazılımcı veya siber güvenlik uzmanı vs. değilseniz gerçekten gereksiz bir sistem. Şimdi kesin birileri yok özgürlük yok ücretsiz vs. diyecek ama günlük kullanıcıysanız gerçekten gerek yok. Eğer cihazınız Windows 7 ve üstü sistemi kaldıramyacak kadar güçsüzse belki çok hafif Linux dağıtımları işinizi görebilir(antiX gibi) ama onun dışında Windows kurup geçin. Kullandıkları arayüz hep Windows veya macOS kopyası. Bu hafif dediğim sürümlerin de Türkçe dil desteği gerçekten rezalet sanki Çin'den çakma iPhone almışsınız gibi yarı Türkçe yarı İngilizce. Bir de Windows programlarını emulatör ile çalıştırıyorsun diye savunanlar var onları saymıyorum bile.

Ciddi değilsinizdir umarım. Mesajınıza güldüğüm için affedin. Bu arada bahsettiğimiz yazılımların emülatör ile ilgisi yok.

@Efeisot Kmr, ayrıca Linux için yaptığınız makale çalışmalarını tebrik ediyorum. Böyle devam.

Hocam ciddi değilsinizdir umarım

Ciddi değilsinizdir umarım. Mesajınıza güldüğüm için affedin.

Ben gerek görmüyorum hocam bir ara gerçekten çok araştırdım eski cihazlarıma can vermek için ama hoşuma gitmedi günlük kullanım için. Başka bir iş için kullanmak isteyen kullansın. Halihazırda klon bir arayüzle geliyor işte. Açıkçası popüler olan birçoğunu kullandım burada şimdi hepsini tek tek saymak istemiyorum. Ama biri bile bana Windows 7'deki akıcılığı sağlamadı. Sadece elimde gerçekten antika denilebilecek bir IBM vardı o cihazda Windows'a göre daha iyi performans verdi o kadar. Yoksa emin olun bende isterdim çok güzel diye ama kesinlikle gündelik kullanıcıysanız zor iş.

Epey yazıldı bu konularda.
Şuraya bakın:

Ben gerek görmüyorum hocam bir ara gerçekten çok araştırdım eski cihazlarıma can vermek için ama hoşuma gitmedi günlük kullanım için. Başka bir iş için kullanmak isteyen kullansın. Halihazırda klon bir arayüzle geliyor işte. Açıkçası popüler olan birçoğunu kullandım burada şimdi hepsini tek tek saymak istemiyorum. Ama biri bile bana Windows 7'deki akıcılığı sağlamadı. Sadece elimde gerçekten antika denilebilecek bir IBM vardı o cihazda Windows'a göre daha iyi performans verdi o kadar. Yoksa emin olun bende isterdim çok güzel diye ama kesinlikle gündelik kullanıcıysanız zor iş.

Tam olarak nesi zor? Windows'tan daha kolay setup yaptığınız için mi? Eskisi gibi değil o işler. Ona bakılırsa Windows'ta her cihazda iyi çalışmıyor. Kişiselleştirmeyi sınırsızca yapabilirsiniz, klon olması bir şey değiştirmez ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı